Vertaal deze pagina naar:

LEEN VAN DEN ENDE

Wie is Leen van den Ende?

Leen van den Ende (L) en Johan Cruijff (R)
Leen van den Ende (L) en Johan Cruijff (R)

Toen ik even ging speuren kwam ik het volgende tegen over Leen van den Ende:

Op 23 maart 2016 overleed de bekendste Nederlandse voetballer aller tijden, Johan Cruijff. De herinneringen die hij achterlaat zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Heeft u een mooi persoonlijk verhaal? Stuur dat dan (het liefst met foto) op naar sportbrief@ad.nl.

Leen van den Ende schreef naar het AD het volgende:

,,Omdat de jeugd volgens Cruijff meer naar de voetbalvelden moest komen, had hij de wedstrijd Jong Oranje tegen Jong Spanje georganiseerd. De wedstrijd werd gespeeld in het ADO Den Haag stadion (Het Zuiderpark) en er waren ongeveer 20.000 kinderen van de lagere school getuige van. Als amateur-sportverslaggever van de ZOBA (Ziekenomroep in Den Haag) was ik bevoorrecht om deze wedstrijd als enige te mogen verslaan. Na afloop mocht ik dus ook Cruijff interviewen. De bovenstaande foto is genomen door een helaas veel te vroeg overleden fotograaf van de Haagse Courant."


Leen van den Ende interviewde Johan Cruijff in 1984 bij een door Cruijff zelf georganiseerd evenement.

Bron ► https://www.bd.nl/binnenland/cruijff-en-ik-herinneringen-aan-nummer-14~ab6ffdef/

Nou, ik (Dienie Kars), heb ook een persoonlijk verhaal over Leen van den Ende en wel het volgende:

Dat Leen van den Ende bij mij een keer op schoot ging zitten toen hij bij mij thuis een zakelijke bespreking had. Ik had sinds 1991 een eigen zaak in relatiegeschenken, promotionele kleding, sportprijzen en kerstpakketten. Hij wilde graag even met mij naar boven, naar mijn slaapkamer, om even met mij te gaan kroelen. Dit heb ik afgewezen, daar ik daar niet van gediend was en mee bezig was.

Later hoorde ik van Wim Verhoorn (vroegere bondscoach van de Nederlandse atletiekvereniging), dat Leen van den Ende, wanneer hij met een hardloopster op wedstrijd was in het buitenland, hij soms maar één hotelkamer afhuurde. Zodat de hardloopster bij hem noodgedwongen op de hotelkamer moest slapen. Nu hoorde ik van Huig Plug dat een vroegere ex van hem, Marieke van der Plas, op de hoogte is van seksueel misbruik in de atletiekwereld.

Over Marieke van der Plas schreef ik ook al eens een artikel.

Zie ► https://www.freedom-for-all.com/marieke-van-der-plas/

Heb na het voorval met Leen van den Ende besloten elders mijn kantoor en showroom te gaan vestigen en min eigen thuis privé te houden. Ik weet niet of Leen van den Ende nog leeft. Maar hij mag dit van mij lezen, no problem.

Natuurlijk had Leen van den Ende ook zijn goede dingen. Maar dit wilde ik toch even vermelden wat ik met hem meemaakte, zodat andere dames misschien ook durven te gaan praten, die negatieve ervaringen met hem hebben opgedaan.

Van Leen van den Ende kreeg ik toendertijd veel opdrachten voor het bedrukken en leveren van T-shirts voor marathonlopen in Nederland. Heb heel wat T-shirts geleverd aan V & V International, het bedrijf waar Leen van den Ende toen in dienst was. De eigenaar van het bedrijf was Wim Verhoorn, (oud-atletiekbondscoach). Heb ook weleens bedrukte T-shirts geleverd die zijn gedragen door de nep prinsen van Oranje. In 1992 begeleidde Verhoorn nep koning Willem-Alexander in aanloop naar de marathon in New York.

Wim Verhoorn was van 1981 tot 1990 bondscoach van de Nederlandse ploeg op de weg.

Zie artikel ► https://nos.nl/artikel/2373026-oud-atletiekbondscoach-verhoorn-79-overleden

Over Wim verhoorn (oud-atletiekbondscoach)

Wim Verhoorn (L) begeleidt nep prins Willem-Alexander bij de marathon van New York in 1992.
Wim Verhoorn (L) begeleidt nep prins Willem-Alexander bij de marathon van New York in 1992.

Medio 2003 had ik een zakelijke afspraak met Wim Verhoorn in een hotel bij hem in de buurt. De naam en plaats van het hotel kan ik mij nu even niet herinneren. Wim vroeg of ik met hem naar boven wilde, naar een hotelkamer. Dat was mogelijk met hem zei hij. Ik ben niet op zijn voorstel ingegaan. We hebben toen wel samen een hapje gegeten.

Ik vraag mij nu weleens af wat Wim Verhoorn weet over de praktijken van het nep koningshuis.

Toen ik even ging googelen naar Wim Verhoorn las ik dat hij is overleden.

Bij deze R.I.P. Wim.

https://www.atletiekunie.nl/nieuws/oud-bondscoach-wegatletiek-wim-verhoorn-overleden

Ja, ik heb wat beleefd en meegemaakt in mijn leven, dat kan ik rustig zo opschrijven.

Bye for Now ❤️

Dienie Kars

(Waarheidsvinder en Blogger)