Vertaal deze pagina naar:

De luchtreinigende werking van ozon

26-12-2020

Ozon is bijzonder effectief tegen micro-organismen waaronder schimmels, gisten, algen, (griep)virussen en bacteriën zoals legionella, salmonella, Escherichia coli en MRSA.


OZONGENERATOR


Een ozongenerator kan worden gezien als een stuk gereedschap, en kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een ruimte te ontsmetten van micro-organismen zoals virussen, bacteriën of schimmels. Het is daarbij zaak na gebruik van de ozongenerator de ruimte te luchten. Maar ook als er niet gelucht wordt zal ozon na verloop van tijd (afhankelijk van de grootte van de ruimte, het ozonniveau, ventilatie en vervuiling) weer naar het natuurlijke niveau dalen.

Ter indicatie; dit is een kwestie van minuten of uren. Ozon heeft een geur die goed detecteerbaar is, als de geur weg is kunt er ook vanuit gaan dat het ozon niveau gedaald is tot een gezond niveau.

Klik hier voor ozongeneratoren ► https://www.itecluchtreiniger.nl/ozongeneratoren


Wat is ozon?

Ozon (Trizuurstof, O3) is een blauwachtig gas, het is een geactiveerde vorm van zuurstof die bestaat uit drie zuurstof atomen in plaats van twee. Deze actieve moleculen zijn instabiel en zoeken stabiele (geur)moleculen om zich aan te binden en deze daardoor te oxideren.

Ozon is bekend als een gas dat ontstaat bij smog en warmere temperaturen, daarom heeft het vaak een negatieve associatie bij mensen, het is echter een natuurlijke luchtzuiveraar zonder welke leven op aarde niet mogelijk zou zijn. Ook in de bergen en op grote hoogten is het ozonniveau hoger, plaatsen die bekend staan om hun zuivere lucht.

Wat is oxidatie en hoe elimineert het geuren?

Oxidatie is een chemisch proces waarbij een stof elektronen afgeeft aan een andere stof waarbij het oxidatiegetal van de eerste toeneemt en resulteert in een verandering van toestand. Geuren en vervuilingen transformeren tot reukloos koolstof dioxide en de ozon reduceert tot gewone zuurstof.

Hoe wordt ozon opgewekt?

Het opwekken van een zeer hoge spanning (10-20 kV) genereert een electische ontlading (corona-ontlading). Deze ontlading ontleedt de zuurstof-atomen door deze te laten botsen met elektronen tot atomaire zuurstof, deze atomen vormen samen een ozon-molecuul, bestaande uit drie zuurstof atomen.


Lees verder op de website >> https://www.itecluchtreiniger.nl/luchtkwaliteit_en_gezondheid/ozon-geurbestrijding-en-luchtdesinfectieWil je reageren op deze blog?


Stuur jouw reactie dan naar info@freedom-for-all.com